Prima pagină > Anunţuri > Serile Artgotice – februarie 22

Serile Artgotice – februarie 22

A doua ediţie din acest an a Serilor Artgotice se va desfăşura marţi 22 februarie, ora 18.00 la Atrium Cafe, Sibiu, Piaţa Mică nr. 16. Invitaţii sunt scriitorul Silviu Guga şi artistul plastic Niu Herişanu, ambii din Sibiu.

Născut în 1944, Silviu Guga, prozator, poet şi critic literar, şi-a început activitatea publicistică încă de când era elev, la revista „Tribuna” din Cluj, apoi debutează editorial cu proză scurtă în antologia cenaclului studenţesc „Efigii” (1968). În acelaşi an, o povestire din revista „Amfiteatru” îi este apreciată de Monica Lovinescu la „Radio Europa liberă”, dar în 1972 i se sistează apariţia volumului de proză scurtă „Ceva trebuie sacrificat”, întrucât nu a dorit să-i schimbe titlul, aşa cum i se sugerase de către cenzură. Astfel, debutul editorial autonom se petrece abia în 2007, după cum însuşi spunea, „la vârsta pensionării”, cu romanul „Băiatul din două lumi”, care a primit premiul filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România şi a fost tradus în limbile italiană şi maghiară, bucurându-se de o generoasă lansare la Pecs. În prezent este editor literar al revistei sibiene „Cenaclul de la Păltiniş” şi senior editor al revistei „Algoritm literar” din Călan. Poeziile sale încă nu sunt adunate în volum, dar apar în numeroase reviste literare şi antologii, având deasemenea în pregătire alte trei cărţi, dintre care una este cea căreia i s-a refuzat apariţia în anii ’70. Care sunt cele două lumi? „E vorba de lumea reală şi cea fictivă a literaturii”, spunea Silviu Guga într-un interviu, adăugând imediat râzând: „Literatură am zis? Nu există literatură, doar o schimbare de lumi”.

Artistul plastic Niu Herişanu a urmat cursurile Şcolii de Arte Timişoara, specializarea Sculptură-ceramică, după care a efectuat o specializare în artă decorativă şi design de interior în Bucureşti. A fost creator de produse ceramice, sculptor, designer de interior şi restaurator în piatră şi ceramică. După 1989, şi-a continuat activitatea ca artist plastic liber profesionist, executând lucrări de sculptură, ceramică, grafică, grafică publicitară, design, design de interior, instalaţii, artă monumentală şi restaurare în spaţii particulare, sedii de firme, hoteluri, supermarketuri şi spaţii publice, în ţară şi peste hotare. Din 1980 până în prezent, a avut cinci expoziţii personale de sculptură şi ceramică şi participă cu lucrări de artă plastică la majoritatea saloanelor anuale, bienale de sculptură şi ceramică, precum şi tabere de creaţie şi expoziţii de grup (peste 150). Lucrările sale pot fi regăsite în colecţii particulare şi publice în peste 30 de ţări din întreaga lume. Este şi autorul a trei volume de poezie.

Vă aşteptăm cu drag la acest dialog al artelor şi ca de obicei vom rezerva şi o sesiune specială a serii, la care vă invităm să citiţi din propriile dumneavoastră creaţii.

Categorii:Anunţuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: