Prima pagină > Anunţuri > Lansare de carte: Adriana Lisandru – Despre ea, niciodată / Sur elle, jamais.

Lansare de carte: Adriana Lisandru – Despre ea, niciodată / Sur elle, jamais.

Photobucket

După debutul din 2007 la Editura Arania din Braşov cu volumul „De-a Baba Oarba”, prezentă cu grupaje de poezii în antologii literare şi reviste din ţară, dar şi din Germania, Adriana Lisandru revine cu un volum bilingv, română-franceză: „Despre ea, niciodată/Sur elle, jamais”. Traducerea în franceză aparţine Letiţiei Ilea.

Apărut la Editura Grinta din Cluj-Napoca, în condiţii grafice excelente, bucurându-se de un cuvânt înainte al criticului Tudor Cristea şi de ilustraţiile talentatului Vlad Turburea, volumul numără peste 180 de pagini, cuprinzând trei părţi: „Colivia de sticlă”, „Scara de păpădie” şi „Respirări”, elegant despărţite de coperţi interioare, purtând fiecare grafica evanescentă a ilustratorului.

Lansarea va avea loc la Braşov, vineri 4 martie, la librăria „Şt. O. Iosif”, strada Mureşenilor nr. 14, de la ora 17.00, sub grija Fundaţiei „Arania” din Braşov şi a Grupului de sunete-litere-şi-culori „Caii verzi de pe pereţi”. Invitaţii evenimentului sunt Daniel Drăgan – directorul Fundaţiei Culturale „Arania”, profesorul universitar Virgil Borcan şi violoncelistul Sebastian Vârtosu, care promit o seară magică sub bagheta poeţilor Adrian Munteanu şi Laurenţiu-Ciprian Tudor.

„Reveriile sensibile (şi totuşi elaborate) ale poetei îşi asociază o undă livrescă, fiind străbătute de mici ecouri culturale, care au şi ele rostul de a de-realiza cotidianul, de a-i conferi o dimensiune nu alegorică (pentru că ea are abilitatea de a o evita aproape tot timpul), dar metaforică şi străbătută de o dimensiune reflexiv-sentimentală şi nesofisticat feminină”. (Tudor Cristea)

Categorii:Anunţuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: