Prima pagină > Cronici > Foto-cronica expoziţiei din 6 decembrie

Foto-cronica expoziţiei din 6 decembrie

„Bohemian Flow art & pub” s-a dovedit o gazdă pe măsura aşteptărilor noastre. Subsolul din Piaţa Mică nr. 26 (sub Muzeul primei farmacii din ţară) ne-a primit cu generozitate, iar Mihai Neguş, managerul localului şi prietenul nostru, cu care ne-aşteaptă gânduri mari împreună, îşi pufăia nerăbdarea cu pipa aprinsă, să vadă cu ce ne prezentăm la prima noastră expoziţie de poezie în noul spaţiu. Subsemnatu’ am pescuit excelenta Scrisoare de pe acoperişul casei a lui Silviu Guga („eternul Guga”, cum mai e „alintat”), publicată în numărul din octombrie al revistei „Familia” de la Oradea şi cu asta am început.

Un senior domn, discret şi timid, un liric băutor de ceai, a primit cu surprindere invitaţia de a citi primul de pe scena „condamnatului la poezie”, deschizând recitalul: Valeriu Mircea Popa, un fel de vrăjitor incantând din Camera de subsol sau răscumpărarea. A fost şi momentul când zidul de cărămidă s-a îndoit puţin mai mult peste noi.

Photobucket
Valeriu Mircea Popa

Recitalul a continuat cu Adrian Suciu; altul, acelaşi?, strigându-şi poezia, împărţind-o audienţei cu gestul ştiut, umezindu-şi vârful degetelor, închinare suciană, pe vârful limbii, atent calculat, să nu cumva să se scuture foile de cuvinte.

Photobucket
Adrian Suciu

Băieţii au făcut repede loc celor trei muşchetărese: Despre Ofelia Prodan şi a sa Ulise şi jocul de şah au vorbit Teodora Coman şi Rita Chirian, o triadă de floretiste ale cuvântului evanescent, care din spatele timidităţii sondau cu severitate de amazoane alambicatele voci ale poeziei, care, probabil, pe însuşi Ulise l-ar fi intimidat.

Photobucket
Teodora Coman, Rita Chirian, Ofelia Prodan şi nişte mâini mitice gata să le înşface.

Secţiunea de debut a seratei a fost semnată de Iulia Moisei care se află încă în aşteptarea primului ei volum de versuri.

Photobucket
Iulia Moisei

După „episodul amazonic” a urmat o a doua parte a recitalului susţinut de Valeriu Mircea Popa şi Adrian Suciu, pentru ca apoi Silviu Guga să inunde Bohemian Flow cu notele de boemă ale lui Valentin Leahu din Apusul vinului în călimară, un tandem ce semna astfel un savuros episod nocturn.

Photobucket
Valentin Leahu şi Silviu Guga

Tot Silviu Guga a prezentat şi Antologia de poezie contemporană Ziua cea mai lungă, realizată de timişoreanul dan-pavelist Aleksandar Stoicovici, din care au citit Teodora Coman şi Dan Herciu, cuprinşi în paginile ei, ultimul dintre aceştia fiind şi cel care a dat titlul Antologiei după una dintre poeziile sale.

Photobucket
Teodora Coman

Photobucket
Dan Herciu

George al V-lea (George V. Precup) a citit din volumul său Dolor sau jupuind îndoiala, reafirmându-şi vocea specifică, unică, din paleta poeziei sibiene.

Photobucket
George Precup

Ne apropiam de final cu a treia repriză a recitalului Valeriu Mircea Popa şi Adrian Suciu.

Photobucket
Valeriu Mircea Popa, „răscumpărătorul”, şi Adrian Suciu, eminenţa cenuşie a seratei, privind din alt unghi poezia.

Mai avem câteva fotografii de atmosferă:

Photobucket
Ofelia Prodan, cu Ulise pe masă, şi Rita Chirian, cântecul sirenei.

Photobucket
…boemişti, boemaci şi boemieni.

Photobucket
O recunoaşteţi pe Krista Szocs (stânga), o altă tânără poetă sibiană care a mai citit la noi.

Photobucket

Şi semnez această carte eu, căprarul… Nicolae. Era de ziua Sf. Nicolae, dar nimeni n-avea joarda la el, să mă altoiască.

Photobucket
Călin Sămărghiţan, prezentator, fotoreporter, cronicar, agent provocator…

Categorii:Cronici
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: