Prima pagină > Anunţuri > Continuarea „Expoziţiei de poezie” şi prima ediţie a Premiilor naţionale „Mircea Ivănescu” pentru poezie vor fi evenimentele majore ale Artgothicii anului 2012

Continuarea „Expoziţiei de poezie” şi prima ediţie a Premiilor naţionale „Mircea Ivănescu” pentru poezie vor fi evenimentele majore ale Artgothicii anului 2012

Serile artgotice intră în cel de-al şaptelea an de existenţă. Dintre evenimentele mai importante ale anului 2011 putem număra cea de-a doua ediţie a Taberei internaţionale de poezie de la Sibiu – Cisnădioara (iulie), la care invitaţii de onoare au fost Ion Mureşan, Ioan Moldovan, Leo Butnaru şi Lucian Vasilescu, alături de alţi scriitori din România, Germania şi Spania.

Proiectul de colaborare cu Compania Artejescal din Madrid pentru promovarea artiştilor plastici sibieni în lume, început în noiembrie 2010, s-a încheiat în septembrie 2011, concretizându-se în realizarea unor DVD-uri cu lucrări şi interviuri ale câtorva sculptori, pictori şi graficieni sibieni, care vor fi difuzate în mediile artistice europene şi sud-americane.

În martie 2011, timp de o săptămână s-au desfăşurat la Sibiu Zilele Cubaneze, în colaborare cu Ambasada Cubei la Bucureşti, zile de film artistic, expoziţie de fotografie şi lecturi publice de poezie cubaneză.

De asemenea, în cadrul Serilor Artgotice au avut loc lansări de carte şi au citit poezie şi proză scriitori din Bucureşti, Târgu-Mureş, Timişoara, Braşov şi Sibiu dar şi din Italia.

Pentru anul 2012, dintre evenimentele majore se distinge cea de-a treia ediţie a Taberei internaţionale de poezie, în cadrul căreia se vor decerna pentru prima dată Premiile naţionale „Mircea Ivănescu” pentru poezie, concurs cu premii substanţiale acordate de către unul dintre cele mai prestigioase jurii: Ion Mureşan, Ioan Moldovan, Cornel Ungureanu, Leo Butnaru şi Felix Nicolau. Premiile vor fi acordate pe trei secţiuni: manuscris, debut şi volum apărut în cursul anului 2011. Detaliile pot fi găsite în anunţul de aici. Tot aici pe blog vor fi făcute şi toate anunţurile utile privind desfăşurarea concursului.

Va continua Expoziţia de poezie, căreia i se va adăuga şi o secţiune de proză, care sperăm să aducă din nou la Sibiu scriitori din ţară şi din străinătate, precum şi alte surprize pentru publicul iubitor de literatură şi arte frumoase, surprize pe care încă nu le dezvăluim.

La mulţi ani şi fiţi cu ochii pe noi!

Categorii:Anunţuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: